Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g dried dates, pitted
- 1 ½ tsp baking soda
- 170 g water
- butter, unsalted, to grease
Sticky Toffee Sauce
- 60 g butter, unsalted, cut into pieces
- 60 g dark brown sugar
- 70 g honey
- 45 g whole milk
-
15
g clementine juice
lub 1 tsp vanilla extract, natural
Sticky Toffee Puddings
- 45 g butter, unsalted, cut into pieces
- 100 g dark brown sugar
- 140 g all-purpose flour
- ½ tsp baking powder
- 1 egg, large
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1784.1 kJ / 426.4 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 380.2 mg
Alternatywne przepisy
Ginger fluff
50 Min
Brandy snaps
30 min.
Salted Caramel and Chocolate Mousse
4 godz. 15 min
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8 Std. 50 Min
Chocolate and strawberry domes
51h
Salted Caramel and Chocolate Mousse
45 Min
Jamaica Hibiscus Margarita
1h 5min
Wonderful White Bread
5h
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11 Std. 20 Min
Chilli Lime Steamed Corn
25min
Cultured Butter
12h 15min