Versatile Smooth Soup

4.8 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • olive oil
    25 - 30 g
  • fresh mixed vegetables (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (2 cm)
    170 - 200 g
  • fresh mixed vegetables (e.g. zucchinis, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips, green peas), cut in pieces as needed
    700 - 800 g
  • water
    750 - 850 g
  • vegetable stock powder homemade or store-bought
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), homemade or store-bought
  • salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 727 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 489 kJ / 116.9 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...