Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 580 g fresh sweetcorn kernels
- 50 g water
- 50 g butter, diced, plus extra for spreading
- 1 pinch fine sea salt
- ground black pepper, to taste
- 4 slices bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480 kJ / 114.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière
15min
Béchamel Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Caramel sauce
1h 30 min
Béchamel sauce
15min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Risotto with Parmesan cheese
25min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1h
Potato gnocchi
1h 15 min
Cod with aïoli
40min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Springtime Risotto
55 Min