Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 200 g rundergehakt
- 2 el olijfolie
- 1 wortel, in stukken (ong. 100 g)
- 1 selderstengel, in stukken (ong. 50 g)
- 1 sjalot, gehalveerd (ong. 30 g)
- 250 g risotto rijst (bv. Arborio of Carnaroli)
- 650 g water
-
1
groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
lub 1 el groentebouillon - 300 g tomatenblokjes uit blik
- 1 laurierblad, gedroogd
- 1 tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 15 g boter
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2241 kJ / 535 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 Std. 30 Min
Gevulde kalkoentaart
1 Std. 30 Min
Bibimbap burrito
45 Min
Kipfilets pizzaiola
55 Min
Aardappel-, spek- en kaastortilla
50min
Zalmsoufflé
1h
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Enchiladas met rundvlees
30 Min
Ovenschotel met kip en spek
1h 10 min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30 Min
Worst met erwtenrisotto
30 Min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min