Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g varkenshaas, in repen (0,5 x 1 x 5 cm)
- 50 g sojasaus
- 300 g rijstnoedels, ongekookt
- 50 g olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl verse gember, geraspt
- 150 g rode ui, in partjes
- 150 g rode paprika, in repen (0,5 x 5 cm)
- 150 g wortel, in repen (0,5 x 5 cm)
- 1280 g water
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 70 g oestersaus
- 1 tl zachte bruine basterdsuiker
- 100 g peultjes, schoongemaakt
- 150 g babypaksoi, grof gehakt
- 1 tl zout
- 1 verse rode chilipeper, in schuine ringetjes
- 2 el cashewnoot, geroosterd, ongezout
- 2 lente-uien, in schuine ringetjes
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 1735 kJ / 414.6 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50 Min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25 Min
Mexicaanse kippensoep
40 Min
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1sa 15 dk
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Brak ocen
All-in-one kip cacciatore
2u. 45min
Stoofpotje van champignons en worst met gerst
55 dk
Champignon en feta strudel met spinazie
1 Std. 45 Min
Kleverige sesamkip
40 Min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30 Min
Gestoomde knoedels met kool en varkensvlees
1h 35 min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1sa 15 dk