Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g varkenshaas, in repen (0,5 x 1 x 5 cm)
- 50 g sojasaus
- 300 g rijstnoedels, ongekookt
- 50 g olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl verse gember, geraspt
- 150 g rode ui, in partjes
- 150 g rode paprika, in repen (0,5 x 5 cm)
- 150 g wortel, in repen (0,5 x 5 cm)
- 1280 g water
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 70 g oestersaus
- 1 tl zachte bruine basterdsuiker
- 100 g peultjes, schoongemaakt
- 150 g babypaksoi, grof gehakt
- 1 tl zout
- 1 verse rode chilipeper, in schuine ringetjes
- 2 el cashewnoot, geroosterd, ongezout
- 2 lente-uien, in schuine ringetjes
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 1735 kJ / 414.6 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aziatische rijst met eieren en groenten
30min
Kip garam masala
50 Min
Mexicaanse kippensoep
40 Min
Ovengebakken groentechips
Brak ocen
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16h 50min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3 Std.
Runderpastei met bier
1 Std. 40 Min
Kipsuprêmes met honing, limoen en mangochutney
1hod. 15min
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1h 25min
Mini champignon pasteitjes
1 godz. 45 min
Kippenbouillonpasta
45 Min