Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Gochujang (Koreaans chilipasta)
- 20 g sesamolie
- 40 g Parmezaanse kaas
- 50 g olijfolie
- 150 g mascarpone
- 1350 g water
- 1 tl zout
- 300 g verse mosselen, schoongemaakt, in hun schelp
- 150 g rauwe scampis, gepeld
- 150 g visfilets, zonder vel, in stukken (3 x 3 cm)
- 150 g verse shiitakes, in plakjes (5 mm)
- 1 sjalot, gehalveerd
- 320 g risottorijst (bv. Baldo, Carnaroli, Arborio)
- 50 g witte wijn
- 1 el groentebouillonpasta
- 20 g geroosterd sesamzaad (zwart)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3409.6 kJ / 814.9 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1603.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scampi cajun citroen pasta
30 min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 min
Tajine van kip met honing en pruimen
40 min
Baklava kaastaart
Brak ocen
Zomerse pastasalade
30 min
Mexicaanse limoensoep
40 min
Hainanese kiprijst
1h 20 min
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45 Min
Vegan kruimeldeeg
Brak ocen
Couscous van zeebarbeel met paprika
Brak ocen
Noten bolognese
35 Min
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1 godz. 35 min