Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Gochujang (Koreaans chilipasta)
- 20 g sesamolie
- 40 g Parmezaanse kaas
- 50 g olijfolie
- 150 g mascarpone
- 1350 g water
- 1 tl zout
- 300 g verse mosselen, schoongemaakt, in hun schelp
- 150 g rauwe scampis, gepeld
- 150 g visfilets, zonder vel, in stukken (3 x 3 cm)
- 150 g verse shiitakes, in plakjes (5 mm)
- 1 sjalot, gehalveerd
- 320 g risottorijst (bv. Baldo, Carnaroli, Arborio)
- 50 g witte wijn
- 1 el groentebouillonpasta
- 20 g geroosterd sesamzaad (zwart)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3409.6 kJ / 814.9 kcal
- Białko
- 35.8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1603.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 min
Mosselen met frietjes
45 Min
Risotto met oesterzwam en champagne
35min
Aziatische komkommersalade
Brak ocen
Virgin citroen en tijm cocktail
45 Min
Miso carbonara udon noedels
25 min
Kip met pompoen-massaman curry en kokossoep
Brak ocen
MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake
Brak ocen
Vegetarische bruine rijst
40 Min
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Brak ocen
Gegratineerde coquilles
25 min
Kabeljauw in tomatensaus
30 Min