Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pannenkoeken beslag
- 250 g bloem
- 500 g melk
- 15 g olijfolie
- 2 eieren
- 1 snuifje fijn zout
- 200 g diepgevroren spinaziebladeren, ontdooid en uitgeknepen
- g olijfolie, plus extra om te bakken
Vulling
- 200 g middelharde kaas, in stukken (bv. Cheddar)
- 180 g gekookte ham, in stukken (3 cm)
- 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1057 kJ / 253 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verse zomerse loempia’s
30 min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Kip garam masala
50 min
Borscht
50 min
Tajine van kip met honing en pruimen
40 min
Heksenvingerkoekjes
2h
Lam in korst op Italiaanse wijze
5 Std.
Havermoutrepen met kaas
45 Min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 min
Flatbread gevuld met mozzarella
45 Min
Bao met pulled champignon in BBQ saus
1h 15min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 Min