Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g gedroogde eekhoorntjesbrood
- 30 g water
- 100 g verse Portobello-champignons, in grove stukken
- 50 g boter, in stukken
- 60 g sjalot, gehalveerd
- 120 g droge witte wijn
- 200 g kippenbouillon
- 125 g lichte room (ong. 18% vet)
- 25 g bloem
- ¼ - ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- Wartości odżywcze
- na 1 Totale recept
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Bloemkool met kaas
55 min
Aardappelpuree
45min
Bechamelsaus
15 min
Groene pepersaus
20 min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 min
Bechamelsaus
15 min
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2 godz.
Garnalen en mangosalade (glutenvrij)
Brak ocen
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min
Gegratineerde coquilles
25 min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1 godz.