Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g gedroogde eekhoorntjesbrood
- 30 g water
- 100 g verse Portobello-champignons, in grove stukken
- 50 g boter, in stukken
- 60 g sjalot, gehalveerd
- 120 g droge witte wijn
- 200 g kippenbouillon
- 125 g lichte room (ong. 18% vet)
- 25 g bloem
- ¼ - ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen peper
- Wartości odżywcze
- na 1 Totale recept
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Bearnaisesaus
20 Min
Steak Stroganoff
45 Min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 Min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1hod.
Stracciatella drinkyoghurt
12 Std.
Bechamelsaus
15min
Sous-vide varkenswangetjes in rode wijn
8h 45min
Carnaval maskers
1 godz. 45 min
Zalm met venkel
40 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Rundsstoofvlees met aardappelen
1h 10min
Groene pepersaus
20 Min