Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g verse gember, in dunne plakjes gesneden
- 200 g uien, gehalveerd
- 2 knoflookteentjes
- 1 ½ el komijn, gemalen
- 2 el paprika, zoet
- 2 tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- 2 tl koriander, gemalen
- 60 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukjes gesneden
- 1200 g pompoen vlees
- 1000 g water
-
400
g witte wijn
lub 400 g water - 60 g tomatenpuree (opcjonalnie)
-
4
volle tl groentebouillonpasta
lub 4 groentebouillonblokjes - 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper, gemalen
- 5 lente-uitjes
- 400 g room, elk type (van koemelk)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 218 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Romige tomatensoep
25 min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Speculoospasta
10 min
Vis in dragonkorst, primeur wortelen en erwtenpuree
1 Std.
Pompoen baba ganoush
35min
Rode uiensoep met gehaktballen
40 Min
Zoetzure varkensribbetjes
40 Min
Graubünden gerstsoep
Brak ocen
Butternut en gembersoep
35min
Romige courgettensoep
35min
Koken van speltgraan
Brak ocen