Urządzenia i Akcesoria
XXL - Pompoensoep
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
12 porties
Składniki
-
verse gember in dunne plakjes gesneden40 g
-
uien gehalveerd200 g
-
knoflookteentje2
-
komijn, gemalen1 ½ el
-
paprika, zoet2 el
-
kurkuma, gedroogd, gemalen2 tl
-
koriander, gemalen2 tl
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes gesneden60 g
-
pompoen vlees1200 g
-
water1000 g
-
400 g waterwitte wijn400 g
-
tomatenpuree (opcjonalnie)60 g
-
4 groentebouillonblokjesgroentebouillonpasta4 volle tl
-
zout1 tl
-
zwarte peper, gemalen1 tl
-
lente-uitjes5
-
room, elk type (van koemelk)400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
218 mg
Białko
3 g
Kalorie
943 kJ /
225 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Winter recepten
10 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Ijs van chocolademousse
3 godz.
Nasi Goreng
40 min
Franse brunch
Brak ocen
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Brak ocen
Tarbot met salsasaus
Brak ocen
Pompoensoep
35 min
Broccolisoep
15 min
Butternut en gembersoep
35 min
Thaise rode curry
1 godz.
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Pompoensoep met room
35 min
Verse Tomatensoep
30 min