Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g groene paprika, in fijne schijfjes (ong. 1 paprika)
- 75 g rode paprika, in fijne schijfjes (ong. ½ paprika)
- 250 g verse champignons, in schijfjes
- 120 g wortelen, in julienne
- 120 g olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 800 g water
- 10 g zout
- 350 g rijst
- 1 klein stukje verse gember, geschild (1-2 cm)
- 1 selderstengel, in stukken
- 70 g spek, in reepjes
- 200 g uien, in fijne halve schijfjes
- 200 g verse sojascheuten
- 100 g sojasaus
- ½ tl currypoeder
- 1 snuifje paprika, zoet
- 1 snuifje gemalen cayennepeper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1935 kJ / 463 kcal
- Białko
- 10.99 g
- Węglowodany
- 51.82 g
- Tłuszcz
- 23.56 g
- Błonnik
- 9.33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gestoomde rijst
25 min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 Min
Bessenjamtaart
2 Std. 35 Min
Pasta met prei en ajvar
30 Min
Groentesoep, eieren in een potje met spinazie
Brak ocen
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 Std.
Pastasalade met groenten
1 Std.
Wraps met jalapeño, kip en sla
30 Min
Huzarensalade
25 min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 Min
Ovenschotel van aardappelen
1 Std. 30 Min
Basis brooddeeg (Zuurdesem)
24hod. 30min