Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 300 g rundergehakt
- 300 g varkensgehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 - 2 tl zout
- ¼ tl gemalen peper
- 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 50 g rode wijn
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 5 g suiker
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 8479 kJ / 2026 kcal
- Białko
- 144 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Tłuszcz nasycony
- 58 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 2798 mg
Alternatywne przepisy
Bloemkool met kaas
55 min
Bechamelsaus
15 min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10 min
Pastasalade met kip
1 godz. 15 min
Ovenschotel met pommes duchesses en groenten
1 godz. 15 min
Halloweensalade met bloederige hummus
1 godz.
Rundvleesgehaktballen in tomatensaus
10min
Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon
3h 50 min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 min
Driekoningentaart met frangipane
50 min
Batch cooking - Basisrecepten
Brak ocen
Kip met warme aardappelsalade
55 min