Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 300 g rundergehakt
- 300 g varkensgehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 - 2 tl zout
- ¼ tl gemalen peper
- 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 50 g rode wijn
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 5 g suiker
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 8479 kJ / 2026 kcal
- Białko
- 144 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Tłuszcz nasycony
- 58 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 2798 mg
Alternatywne przepisy
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4h
300 g ui fruiten
Brak ocen
200 g ui fruiten
20 min
Bechamelsaus
15min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35 Min
Kippendijen met rijst in rode paprikasaus
4h 45min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min
200 g prei fruiten
20 min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min
Knapperige granola
2h