Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g harde kaas, defrosted
- 500 g diepvriesspinazie, for grating (e.g. Gruyère, Cheddar, Parmesan)
- 1 teentje knoflook
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 tl zout
- 50 g bloem
- 500 g melk
- 30 g boter
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 6 eieren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1 Std. 40 Min
Oriëntaalse brunch
Brak ocen
Snelle kaassoufflés
45 Min
Ratatouille
40 Min
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5h
Hot dogs
35 min
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50 min
Stoofgerecht met tofu
30 min
Asperge ovenschotel
1 Std. 30 Min
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Brak ocen
Rundsstoofvlees met aardappelen
1h 10 min