Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g harde kaas, defrosted
- 500 g diepvriesspinazie, for grating (e.g. Gruyère, Cheddar, Parmesan)
- 1 teentje knoflook
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 tl zout
- 50 g bloem
- 500 g melk
- 30 g boter
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 6 eieren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Bloemkool met kaas
55 min
Croquembouche met sinaasappel custard en donkere chocolade
Brak ocen
Appel strudel
1 godz. 45 min
Diepgevroren yoghurthapjes met aardbei en perzik
Brak ocen
Vegetarische kaasmuffins met hazelnoot
45 min
Canapé met ei
10 dk
Vissticks met tomatensaus
50 min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h
Rundergoulash met deegballetjes
1 godz. 30 min
Pizzarolletjes met worst
1h 20min
Goulash van soja met knoedels
1 godz. 25 min
Asperge ovenschotel
1 godz. 30 min