Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g ui, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 150 g wortel, in stukken
- 30 g olijfolie
- 100 g lente-uitjes in ringen
- 100 g paprika, rode en groene, in beetklare stukken
- 500 g varkensschouderlap, ontbeend, in stukken (ongeveer 2,5 x 2 cm)
- 350 g aardappelen, in beetklare stukken
- 400 g water
- 1 tl citroenschil, geraspt
- 1 tl gedroogde dragon
- 1 tl marjolein, gedroogd
- ½ - 1 tl pikante paprikapoeder
- ½ tl fijn zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- 4 el volle room
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romige aspergesoep
25 Min
Uiensoep
1 Std.
Pizza Margherita
2h 10min
Pastasalade met forel en groenten
Brak ocen
IJssandwich
Brak ocen
Sojabolognese
40 Min
Antioxidantenboost
10 Min
Spaghetti met tomaat en spek
35 dk
Rundergoulash met deegballetjes
1 Std. 30 Min
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35 dk
Appeltaart
1 Std.