Tranche de meringue façon crumble aux pommes

Tranche de meringue façon crumble aux pommes

3.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 portions

Składniki

Pâte brisée
  • de beurre non salé froid, en morceaux et un peu pour le plat
    200 g
  • de farine blanche
    400 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de sucre glace
    50 g
Mélange aux pommes
  • de pommes épluchées, sans les trognons et en quartiers
    1500 g
  • de cannelle, moulue
    ½ c. à café
  • de sucre
    40 g
Fourrage à la meringue
  • blancs d'œufs
    4
  • de sucre glace
    150 g
  • de la cannelle, moulue

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 461 kcal / 1940 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...