Tranche de meringue façon crumble aux pommes

Tranche de meringue façon crumble aux pommes

3.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 portions

Składniki

Pâte brisée
  • 200 g de beurre non salé froid, en morceaux et un peu pour le plat
  • 400 g de farine blanche
  • 4 jaunes d'œufs
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 50 g de sucre glace
Mélange aux pommes
  • 1500 g de pommes épluchées, sans les trognons et en quartiers
  • ½ c. à café de cannelle, moulue
  • 40 g de sucre
Fourrage à la meringue
  • 4 blancs d'œufs
  • 150 g de sucre glace
  • de la cannelle, moulue

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1940 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...