![Crème de pois Crème de pois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B81ACFBE-43E6-4690-875D-D194905DCBEE/Derivates/454CDA18-AD80-47E0-BC07-40DD1AE138F2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de beurre
-
1000
g de petits pois frais
lub 1000 g de petits pois surgelés - 600 g d'eau
-
1
c. à soupe de pâte de bouillon de poulet
lub 1 cube de bouillon de poulet (pour 0,5l) -
200
g de crème fraîche, min 30% M.G.
lub 200 g de crème épaisse - 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu, selon votre goût
- ½ c. à café de sel fin, selon votre goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Crème de poivron rouge et soupe au gingembre
50 dk
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40 min
Muffins au fromage, aux légumes et aux noisettes
45 dk
Pesto au basilic
10min
Chili non Carne
1h
Gnocchi Tricolore
35 min
Involtini de poulet et pesto de tomates séchées
50 dk
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 dk
Soupe de poireau et de pommes de terre au jambon fumé croustillant
40 min
Crème de bettes
35 min
Mousse à la truite
5 min