Crème de pois

Crème de pois

4.4 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g de beurre
  • 1000 g de petits pois frais
    1000 g de petits pois surgelés
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à soupe de pâte de bouillon de poulet
    1 cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
  • 200 g de crème fraîche, min 30% M.G.
    200 g de crème épaisse
  • 2 pincées de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
  • ½ c. à café de sel fin selon votre goût

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 778 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...