Crème de pois

Crème de pois

4.5 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • de beurre
    20 g
  • de petits pois frais
    1000 g
    1000 g de petits pois surgelés
  • d'eau
    600 g
  • de pâte de bouillon de poulet
    1 c. à soupe
    1 cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    200 g
    200 g de crème épaisse
  • de poivre noir, fraîchement moulu selon votre goût
    2 pincées
  • de sel fin selon votre goût
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 187 kcal / 778 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...