![Risotto aux épinards et asperges Risotto aux épinards et asperges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6E8694B-BC4E-4FB2-AF17-ABD9AB025C1C/Derivates/7c5a4fb7-4a94-4b1d-aa62-cf831481b8c9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux (3 cm)
- 50 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 40 g de beurre
- 320 g de riz risotto, tout type, (par ex. Carnaroli)
- 60 g de vin blanc
- 720 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 500 g d'asperges vertes, sans la base coriace, le reste coupé en tranches (5 mm)
- 100 g de jambon cru, en lanières
- 50 g d'amandes effilées
- 1 pincée de sel
- 90 g de lait acidulé
- 150 g de pousses d'épinard frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3008 kJ / 718 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Cabillaud et sa purée de céleri et de patate douce
40 min
Polenta et ragoût de champignons
45 dk
Risotto alla milanese
30 min
Risotto au poireau
40 min
Curry vert de poulet
55 min
Velouté orange-courge
35 min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 min
Hamburger et coleslaw
40 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Curry de lentilles
50 dk
Tarte aux épinards
55 min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min