Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 80 g d'amandes, entières, décortiquées
- 70 g d'huile d'olive
- 40 g de vinaigre de cidre
- 20 g de miel liquide
- ¾ de c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 1 grenade, égrainée
- 4 brins de coriandre, fraîche, pluches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1028 kJ / 248 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Salade pommes-carottes
5min
Salade de crudités
10min
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Mousse au thon
5min
Rösti bernois
40min
Papet vaudois
55min
Salade de lentilles
30min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Salade céleri-pomme
10min
Tresse bernoise
1h 45min