
Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 slices
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut into pieces2 oz
Pastry
-
unsalted butter cold and cut into pieces, plus extra to grease3 oz
-
all-purpose flour plus extra to dust6
-
salt½ tsp
-
cold water2 oz
Filling
-
cubed bacon (see Tip)7 oz
-
large eggs4
-
whole milk2 oz
-
crème fraîche3 ½ oz
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
334 kcal /
1397.6 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
24.6 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
441.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Banana Bread
1 godz. 50 min
Floating Islands
40 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Apple Sauce
20 min
Cauliflower Gratin
55 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Vegetable Soup
35 min
Apple Tart
1 godz.
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Brioche
8 godz.
Berry Mousse
4 godz. 50 min