Urządzenia i Akcesoria
Quiche Lorraine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 slices
Składniki
-
Gruyère cheese (opcjonalnie) cut into pieces2 oz
Pastry
-
unsalted butter cold and cut into pieces, plus extra to grease3 oz
-
all-purpose flour plus extra to dust6
-
salt½ tsp
-
cold water2 oz
Filling
-
cubed bacon (see Tip)7 oz
-
large eggs4
-
whole milk2 oz
-
3 ½ oz creamcrème fraîche3 ½ oz
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
441.3 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1397.6 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Banana Bread
1 godz. 50 min
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Mashed Potatoes
50 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Pizza Dough
1 godz.
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Lemon Bundt Cake
2 godz.
Mushroom Risotto
30 min
Cauliflower Gratin
55 min
Ham and Béchamel Croquettes
9 godz. 50 min