Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

4.5 46 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 slices

Składniki

  • Gruyère cheese (opcjonalnie) cut into pieces
    2 oz
Pastry
  • unsalted butter cold and cut into pieces, plus extra to grease
    3 oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    6
  • salt
    ½ tsp
  • cold water
    2 oz
Filling
  • cubed bacon (see Tip)
    7 oz
  • large eggs
    4
  • whole milk
    2 oz
  • crème fraîche
    3 ½ oz
    3 ½ oz cream
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 334 kcal / 1397.6 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 441.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...