Quiche Lorraine
TM6 TM5

Quiche Lorraine

4.6 (45 ocen)

Składniki

  • 2 oz Gruyère cheese, cut into pieces

Pastry

  • 3 oz unsalted butter, cold and cut into pieces, plus extra to grease
  • 6 all-purpose flour, plus extra to dust
  • ½ tsp salt
  • 2 oz cold water

Filling

  • 7 oz cubed bacon (see Tip)
  • 4 large eggs
  • 2 oz whole milk
  • 3 ½ oz crème fraîche
    lub 3 ½ oz cream
  • ¼ tsp salt
  • 2 pinches ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1397.6 kJ / 334 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
17.5 g
Tłuszcz
24.6 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Błonnik
0.6 g
Sód
441.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy