![Quiche Lorraine Quiche Lorraine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/806C7FB6-AB48-424F-8A59-AA0181A637B1/Derivates/a746682a974eadfdd142ca4d18537f6d2ad99bf3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Gruyère cheese, cut into pieces
Pastry
- 3 oz unsalted butter, cold and cut into pieces, plus extra to grease
- 6 all-purpose flour, plus extra to dust
- ½ tsp salt
- 2 oz cold water
Filling
- 7 oz cubed bacon (see Tip)
- 4 large eggs
- 2 oz whole milk
-
3 ½
oz crème fraîche
lub 3 ½ oz cream - ¼ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1397.6 kJ / 334 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 441.3 mg