Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 5 garlic cloves
- 1 tbsp tomato paste
- ½ oz olive oil
- 4 oz dry red wine
-
4
oz beef broth
lub 4 oz water - 45 oz canned crushed tomatoes (3 x 15 oz cans)
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried thyme
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 16 oz ground beef, cut into pieces
- 7 oz spicy Italian sausages, casings removed, cut into pieces
- cooked pasta, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 773.5 kJ / 184.9 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 482.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 Std.
Avocado Tuna Salad
5min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2 godz.
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 godz. 10 min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4h 20min
Chicken Salad Sandwich
15 min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min
Shrimp and Potato Boil
40min