Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Parmesan Cheese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cubed (1 in.)1 ½ oz
-
shallot (approx. 1 oz)1
-
unsalted butter divided1 ½ oz
-
extra virgin olive oil½ oz
-
risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see Tip)10 oz
-
dry white wine2 oz
-
water25 oz
-
1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemadestock cube beef or vegetable1
-
salt to taste½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
597.4 mg
Białko
9 g
Kalorie
1788.8 kJ /
427.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
59.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quiche Lorraine
50 min
Banana Bread
1 godz. 50 min
Focaccia with Onions
1 godz. 30 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Mashed Potatoes
50 min
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Mushroom Risotto
30 min
Spanish Rice
30 min
Parmesan Risotto (TM6/7)
30 min