Salmorejo (Cold Tomato Soup)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    5 oz
  • hard-boiled eggs
    4
  • Serrano ham cut into pieces
    3 ½ oz
  • garlic cloves
    1 - 2
  • ripe tomatoes cut into pieces
    35 oz
  • salt
    1 tsp
  • bread crumbs white (from day old bread)
    5 oz
  • vinegar
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1048.2 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 1704.9 kJ / 407.5 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...