Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz yellow onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz russet potatoes, peeled and cubed (1 in.)
- 10 oz vegetable stock
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 oz sliced bacon
-
1
oz whole milk
lub 1 oz heavy whipping cream - 1 tbsp sour cream, to serve, to taste (opcjonalnie)
- 2 tbsp grated cheddar cheese
- green onions, chopped to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2541.1 kJ / 607.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1133.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corn and Bacon Chowder
1 Std. 15 Min
Lemon Pasta
35min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Chili Cheese Dogs
50min
Potato, Bacon and Cheese Tortilla
50min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min
Southern Mac & Cheese
30 min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 min
Whole Chicken with Ratatouille
1h
Curly Fries with Garlic Sauce
55min
Fettuccine Alfredo
40 min