
Urządzenia i Akcesoria
Loaded Potato Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 portion
Składniki
-
yellow onion cut into pieces2 oz
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil½ oz
-
russet potatoes peeled and cubed (1 in.)6 oz
-
vegetable stock10 oz
-
salt to taste¼ tsp
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
sliced bacon2 oz
-
whole milk1 oz
-
sour cream (opcjonalnie) to serve, to taste1 tbsp
-
grated cheddar cheese2 tbsp
-
green onions (opcjonalnie) chopped to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
607.3 kcal /
2541.1 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
43.3 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Sód
1133.3 mg