Steamed pears with chocolate cardamom sauce
TM5 TM6

Steamed pears with chocolate cardamom sauce

4.4 (9 ocen)

Składniki

  • 400 g water
  • 300 - 400 g ripe pears (3-4), peeled, cut into halves and cores removed
  • 100 g dark chocolate, cut into pieces (2-3 cm)
  • 100 g thickened cream
  • 1 tsp honey
  • 1 ½ tsp ground cardamom
  • 50 g flaked almonds, toasted or unsalted pistachio nuts, toasted

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1480 kJ / 354 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy