Steamed pears with chocolate cardamom sauce

Steamed pears with chocolate cardamom sauce

4.5 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    400 g
  • ripe pears (3-4), peeled, cut into halves and cores removed
    300 - 400 g
  • dark chocolate cut into pieces (2-3 cm)
    100 g
  • thickened cream
    100 g
  • honey
    1 tsp
  • ground cardamom
    1 ½ tsp
  • flaked almonds toasted or unsalted pistachio nuts, toasted
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1480 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...