Steamed wholemeal bread
TM6 TM5

Steamed wholemeal bread

4.4 ( 9 ocen )

Składniki

  • 1 tbsp unsalted butter for greasing
  • 2 tbsp semolina for dusting
    lub 2 tbsp rolled oats and linseeds (flaxseeds), for dusting
  • 250 g spelt grains
    lub 250 g wheat grains
  • 1250 g water
  • 10 g honey (opcjonalnie)
  • 20 g fresh yeast crumbled
    lub 2 tsp dried instant yeast (7 g)
  • 50 g baker's flour plus extra for dusting
  • 10 g balsamic vinegar
  • 1 tsp salt
  • 100 g sunflower seeds
    lub 60 - 80 g mixed seeds (e.g. pumpkin seeds, linseeds)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
98 kcal / 409 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy