Cheese puffs with honeyed goat's cheese

Cheese puffs with honeyed goat's cheese

4.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
32 portions

Składniki

Goat's cheese filling
  • eschalots
    50 g
  • goats cheese
    160 g
  • pouring (whipping) cream
    30 g
  • sherry vinegar
    2 tsp
  • honey
    1 tbsp
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
Cheese puffs
  • Gruyère cheese cut into pieces (2 cm)
    130 g
  • water
    125 g
  • full cream milk
    125 g
  • unsalted butter cut into pieces
    70 g
  • salt
    ½ tsp
  • plain flour
    150 g
  • eggs
    3
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 78.3 kcal / 328.8 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 4.5 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 94.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...