Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goat's cheese filling
- 50 g eschalots
- 160 g goat's cheese
- 30 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp sherry vinegar
- 1 tbsp honey
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Cheese puffs
- 130 g Gruyère cheese, cut into pieces (2 cm)
- 125 g water
- 125 g full cream milk
- 70 g unsalted butter, cut into pieces
- ½ tsp salt
- 150 g plain flour
- 3 eggs
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 328.8 kJ / 78.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 94.8 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55min
Brioche fruit tarts
4 Std.
Keftethes (Greek meatballs)
40 min
Tuna and olive empanaditas
4h 5min
Lamb sfiha
1 Std. 20 Min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Cachupa with pork and beans
Pas d’évaluation
Saint-Honore
2h 45min
Shichimi togarashi oysters
1h 10min
Poppy seed torte
5h
Tiropita (Greek cheese pie)
1h 10min
Hazelnut torte
3h 15min