Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g soft goat's cheese, cut into small pieces
- 150 g Cecina or dried cured ham of choice, cut in pieces (see Tips)
- 20 g extra virgin olive oil
- 60 g unsalted butter
- 40 g onion, cut into pieces
- 160 g plain flour
- 800 g milk
- ½ tsp sea salt
- 300 - 400 g breadcrumbs
- 2 eggs, beaten
- 500 - 600 g vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 928.3 kJ / 221.9 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 184.6 mg
Alternatywne przepisy
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6h 30min
Wagyu beef manti with peas, pickled onions and garlic yoghurt
2 Std.
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9 Std.
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4 godz. 25 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2h 40min
Mac and smoky cheese
1 godz. 20 min
Bubble and squeak soup
35 Min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2 Std.