Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Schalotten
- 100 g Weißwein
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Portion Safran (0,1 g)
- 2 EL Crème fraîche
- 100 g Butter, kalt, in kleinen Stückchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 994 kJ / 237 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 Std.
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35min
Vitello Tonnato
48 Std.
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1 Std.
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Ei-Sauce zu gekochtem Spargel
10 Min
Windbeutel mit Erbsenmousse
4h
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40min
Forellenmousse
5min
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min
Andalusische Fischsuppe
50 Min