Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
TM6

Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta

4.1 (24 oceny)

Składniki

Polenta

  • 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
  • 20 g Parmesan, in Stücken
  • 1 Schalotte, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 3 Zweige Thymian, abgezupft
  • 50 g Speckwürfel
  • 330 g Wasser
  • ½ geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ¼ TL Salz
  • 90 g Polenta (Maisgrieß)

Entenbrust und Fertigstellung

  • 1420 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft
  • 4 Entenbrüste, mit Haut (à ca. 160 g), rautenförmig eingeschnitten
  • 20 g Butter
  • 200 g grüner Spargel, unteres Drittel geschält, in Stücken (10 cm)
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Öl zum Braten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2569 kJ / 614 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
44 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy