Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
TM6

Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch

4.6 (30 ocen)

Składniki

  • 50 g Schalotten
  • 50 g Fenchel, in Stücken
  • 50 g Knollensellerie, in Stücken
  • 1 Knoblauchzehe
  • 100 g Butter, in Stücken
  • 20 g Pernod
  • 100 g Weißwein
  • 400 g Fischfond
  • 100 g Crème fraîche
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
  • 30 g Speisestärke

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1879 kJ / 449 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy