Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tatarensauce
- 20 g Kapern, abgetropft
- 100 g Cornichons, abgetropft, in Stücken
- 3 Eier, hart gekocht, halbiert
- 150 g Schmand
- 150 g Mayonnaise
- 15 g Gurkenwasser, aus dem Gurkenglas
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 5 g Worcester-Sauce
- 1 Spritzer Zitronensaft
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
Rösti und Fertigstellung
- 700 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Ei
- 40 g Mehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- Öl zum Braten
- 400 g Roastbeef, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3762 kJ / 898 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Sauce Béarnaise
40min
Wacholdergulasch im Roggenbrötchen
2h 40min
Vitello Tonnato
48h
Wild-Terrine
1 Std.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 Std. 20 Min
Graved Lachs
48h
Ochsenkoteletts mit Zwiebel-Senf-Kruste
40min
Gebratene Jakobsmuscheln mit Passionsfrucht-Beurre-blanc und Gurkensalat
40min
Ravioli alla napoletana
1 Std.
Piccata Milanese
30min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2h