Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mittelmeersauce
- 20 g Olivenöl
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 150 g Porree, nur den weißen Teil, in Stücken
- 1 Fenchelknolle (ca. 270 g), in Stücken
- 1 TL Cayenne-Pfeffer
- 3 Tomaten (300-350 g)
- 40 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, frisch oder getrocknet
- 2 Prisen Safran, gemahlen
- 1 TL grobes Salz
- 700 g weiße Fischfilets, frisch oder aufgetaut, ohne Haut
- 400 g Wasser
Rotbarben-Mousseline
- Butter zum Einfetten
- 500 g Rotbarbenfilet oder Red Snapper-Filets
- 4 Eiweiß
- 2 Prisen Safran, gemahlen
- 250 g Sahne
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 500 g Wasser
-
200
g Crème fraîche
lub 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1827 kJ / 437 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2 Std. 20 Min
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1h 20min
Rhabarber-Parfait
8 godz. 50 min
Bouillabaisse
1h
Perlhuhn Quatre-Épices
50min
Fisch in chinesischer Sauerkrautsuppe (酸菜鱼)
40 Min
Reh-Dumplings mit Pak Choi
1h
Warmer Spargelsalat mit gebeiztem Lachs und Sternanis
50h
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1h 15min
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35 Min
Exotische Cocktailsauce mit Frutti di Mare
20 分钟
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13h 30min