Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved, to serve
- 500 g water, plus extra for boiling
- 500 g carrots, cut into thin rounds (5 mm)
- 600 g zucchini, cut into cubes (1 cm)
- 1 egg
- 2 ½ tsp salt, plus extra to season
- 250 g plain flour
- 30 g eschalots
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 2 pinch ground black pepper
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1993 kJ / 474.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 2082.6 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Mushroom stroganoff
20 min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Ravioli with zucchini sauce
35min
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 Min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Mashed pea and corn slice
40 Min