
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm), plus extra shaved, to serve
- 500 g water plus extra for boiling
- 500 g carrots cut into thin rounds (5 mm)
- 600 g zucchini cut into cubes (1 cm)
- 1 egg
- 2 ½ tsp salt plus extra to season
- 250 g plain flour
- 30 g eschalots
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 2 pinch ground black pepper
- 1 sprig fresh basil leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 474.5 kcal / 1993 kJ
- Białko
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 2082.6 mg