Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved, to serve
- 500 g water, plus extra for boiling
- 500 g carrots, cut into thin rounds (5 mm)
- 600 g zucchini, cut into cubes (1 cm)
- 1 egg
- 2 ½ tsp salt, plus extra to season
- 250 g plain flour
- 30 g eschalots
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 2 pinch ground black pepper
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1993 kJ / 474.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 2082.6 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Mashed pea and corn slice
40 min
Sweet potato and chickpea pizzas (Toddlers and beyond)
1 Std. 10 Min
Pasta primavera
1h
Mushroom stroganoff
20min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Beetroot risotto
35min
Ravioli with zucchini sauce
35min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min