Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta madre
- 75 g di farina integrale
- 75 g di acqua
- 15 g di lievito fresco
Impasto
- 250 g di vino rosso
- 50 g di acqua
- 150 g di farina integrale
- 350 g di farina bianca + q.b. per il piano di lavoro
- 10 g di lievito fresco
- 150 g di noci sgusciate
- 1 cucchiaino di sale
- farina, per il piano di lavoro
Cottura
- 200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.88 g
- Tłuszcz
- 5.26 g
- Błonnik
- 2.15 g
Alternatywne przepisy
Pan brioche
9h 30min
Pane di farro alle nocciole
2h 50min
Pan Brioche
8 godz.
Grissini
2h
Flammkuchen con lardo ed erbe aromatiche
1h
Focaccia alla farina di farro
Brak ocen
Torta salata con pollo e pere
Brak ocen
Grissini
1h 20 min
Pane veloce
1h 15min
Pane a fisarmonica alle erbe
1h 20 min
Pane ticinese
1u. 50min
Pizza ai peperoni
1 godz. 55 min