Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 600 g di farina di grano, etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g di acqua
- 1 cubetto di lievito di birra fresco (80 g)
- ½ cucchiaino di zucchero
- 2 cucchiaini di sale
- 50 g di olio vegetale
Burro alle erbe aromatiche
- 1 spicchio di aglio
- 1 cipolla, halbiert
- 3 rametti di prezzemolo fresco, abgezupft
- 3 rametti di basilico, fresco, abgezupft
- 100 g di burro, non salato, weich, in Stücken
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1183 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Corona dei Re Magi con uvetta
1h 55 min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55min
Pane all'aglio e alle erbe aromatiche
3h 30min
Grissini
2h
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Pane per toast
3h
Grissini
1h 20min
Pane al pomodoro e basilico
1h 45min
Panini Pita
2h
Pane ticinese
1h 50min
Treccia bernese
1h 45min