Pane a fisarmonica alle erbe

4.0 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

Impasto
  • 600 g di farina e ancora un po' per infarinare
  • 300 g di acqua
  • 1 cubetto di lievito di birra fresco (40 g)
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 2 cucchiaini di sale
  • 50 g di olio vegetale
Burro alle erbe aromatiche
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cipolla tagliata a metà
  • 3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 3 rametti di basilico, fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 100 g di burro, non salato morbido, a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6 g
Kalorie 1183 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...