Treccia alle mandorle

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porzione

Składniki

Impasto
  • 320 g di latte
  • 2 cucchiai di zucchero
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g)
  • 500 g di farina per treccia
    500 g di farina
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 60 g di burro a pezzi
Farcitura
  • 180 g di zucchero
  • 1 limone sbucciato con un pelapatate
  • 180 g di mandorle con la pelle
  • 60 g di acqua
  • farina per il piano di lavoro
  • 1 cucchiaio di latte per spennellare
  • 1 uovo per spennellare
Glassa
  • 3 cucchiaini di succo di limone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 314.1 mg
Białko 10 g
Kalorie 1578.4 kJ / 377.2 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 51.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...