Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro, per imburrare
-
2
cucchiai di semola di grano duro, per infarinare
lub 2 cucchiai di fiocchi di avena, per infarinare -
250
g di chicchi di farro perlato
lub 250 g di frumento in grani - 1250 g di acqua
-
10
g di miele (opcjonalnie)
lub 10 g di melassa di barbabietola da zucchero (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 50 g di farina di forza, + q.b. per spolverizzare
- 10 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
-
100
g di semi di girasole
lub 60 - 80 g di semi misti (es. zucca, lino)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min
Pane integrale
3 Std. 15 Min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane integrale al vapore
2 godz.
Pane di farro alle nocciole
2 Std. 50 Min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane integrale in cassetta
4h
Pane rustico
2 godz.
Pane integrale in cassetta
4h
Pane croccante
1h
Filone di segale
4h
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min