Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain
- 75 g de farine complète
- 75 g d'eau
- 15 g de levure fraîche
Pâte
- 250 g de vin rouge
- 50 g d'eau
- 150 g de farine complète
- 350 g farine
- 10 g de levure fraîche
- 150 g de noix, décortiquées
- 1 c. à café de sel
Pour le four (cuisson)
- 200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 19.88 g
- Tłuszcz
- 5.26 g
- Błonnik
- 2.15 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Crêtes de coq
24h
Bonhomme en pâte
2j 10 menit
Biscuits aux noix
1 Std. 15 Min
Petits pains Varoma
2h 15 min
Moutarde de Bénichon
40 min
Salade de crudités à la vinaigrette et filet d'omble
30 min
Knöpfli
50 menit
Pains de Saint-Gall
26h 30 min
Riz au lait et compote de pruneaux
55 Min
Knöpflis
50 menit
Läckerli de Bâle
1h 10 min