![Mousse au chocolat noir et caramel Mousse au chocolat noir et caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/102304.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse au chocolat noir
- 170 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 80 g de lait entier
- 1 jaune d'œuf
- 4 blancs d'œufs
- 20 g de sucre, et 1 pincée pour les blancs d'œufs
La mousse au chocolat caramel
- 200 g de chocolat au caramel, en morceaux
- 150 g de crème, 35 % m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 422 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie à la mangue
10 min
Crème brûlée
4h 50min
Sauce béchamel
15 min
Lasagnes classiques
2 Std.
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
Brak ocen
Ragoût d'agneau
50min
Soupe au potiron
35min
Velouté orange-courge
35min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10 min
Mille-feuilles
2j 25 menit
Sauce bolognaise
3sa 15 dk