Mousse au chocolat noir et caramel

Mousse au chocolat noir et caramel

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La mousse au chocolat noir
  • 170 g de chocolat noir 70% de cacao en morceaux
  • 20 g de sucre et 1 pincée pour les blancs d'œufs
  • 80 g de lait entier
  • 1 jaune d'œuf
  • 4 blancs d'œufs
La mousse au chocolat caramel
  • 200 g de chocolat au caramel, en morceaux
  • 150 g de crème, 35 % m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 1755 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...