![Bretzels Bretzels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F90449A-3B7C-4D2E-9B3B-C6B56A25DB46/Derivates/DA58C2E7-048A-49A0-B4C0-52AAC418058D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine à tresse
- 1 ¼ c. à café de sel
- 50 g de beurre, en morceaux (2 cm), froid
Le pochage et la cuisson
- 2 l d'eau
- 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- ½ c. à soupe de sel
- 1 c. à café de gros sel
- 3 - 4 c. à soupe de crème à café
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1698 kJ / 404 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min
Pain bis en cocotte
2h 25 min
Petits pains burger (buns)
1h 45min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain paysan
3h
Sirop chai
35 min
Petits pains au lait
2 godz. 5 min
Gnocchi de pommes de terre
1h 15 min
Pain tessinois
1h 50min
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Bonhomme en pâte
2h 10min