Bretzels

Bretzels

4.7 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • 300 g de lait
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
  • 500 g de farine à tresse
  • 1 ¼ c. à café de sel
  • 50 g de beurre en morceaux (2 cm), froid
Le pochage et la cuisson
  • 2 l d'eau
  • 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
  • ½ c. à soupe de sel
  • 1 c. à café de gros sel
  • 3 - 4 c. à soupe de crème à café

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 12.5 g
Kalorie 1698 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...