Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre, et un peu pour le moule
- 180 g de farine, et un peu pour le moule
- 140 g de pâte d'amande
- 165 g de sucre
- 180 g de beurre
- 4 œufs
- 150 g de lait entier
- 180 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
- 40 g de cacao en poudre
- 70 g de chocolat noir extrafin, 70 % de cacao, en morceaux
- 135 g de gingembre confit, coupé en petits dés et roulé dans la farine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1951 kJ / 467 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Pâte brisée
2h 5 min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Mud cake
2 Std. 30 Min
Liqueur de café
40min
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Cake aux baies
1小时 15 分钟
Risotto au safran de Mund
45 Min
Soupe au vin de Soleure
1小时
Focaccia croustillante
2小时 10 分钟
Pavé au chocolat épicé
12h
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.