Cake au chocolat et gingembre confit

Cake au chocolat et gingembre confit

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 portions

Składniki

  • 180 g de beurre et un peu pour le moule
  • 180 g de farine et un peu pour le moule
  • 140 g de pâte d'amande
  • 165 g de sucre
  • 180 g de beurre
  • 4 œufs
  • 150 g de lait entier
  • 180 g de farine
  • 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
  • 40 g de cacao en poudre
  • 70 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux
  • 135 g de gingembre confit coupé en petits dés et roulé dans la farine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1951 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...