Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten (ersatzweise Rotbarsch- oder Seelachsfilets)
- 2 Knoblauchzehen
- 3 Stängel Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 250 g Tomaten, halbiert
- 20 g Balsamico, hell
- 30 g Kalbsfond
- 30 g Prosecco
- 2 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 150 g Möhren, in Stücken
- 100 g Porree, in Stücken
- 250 g Zucchini, in Stücken
- 400 g Wasser und etwas mehr zum Anrühren
- 3 EL Sojabohnensprossen
- 100 g Fenchel, in Stücken
- 30 g Butter
- 100 g Weißwein
- 1 EL Speisestärke
- 6 Cherry-Tomaten, halbiert, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zander mit Spinat
30p
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35p
Gedämpfter Kabeljau
35p
Fisch-Piccata
1h
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50p
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45p
Fischfilet-Kräuter-Päckchen
35p
Tagine mit Seeteufel
1h
Edelfischragout
35p
Kabeljau mit buntem Gemüse und Weißweinsauce
45p
Seeteufel an Tomatenrahm mit grünen Bohnen und Grillkartoffeln
40p
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35p