Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Wasser
- 600 g Kartoffeln, festkochend, mittelgroß
- 2 Schalotten, halbiert
- 60 g Rapskernöl
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 40 g Weißweinessig
- 2 TL Senf, mittelscharf
- 3 Prisen Pfeffer
- 750 g grüner Spargel, unteres Drittel geschält, in schrägen Stücken (5 cm)
- 1 TL Salz
- 8 - 10 Radieschen
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1157 kJ / 276 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensalat mit Tomatendressing
35 Min
Kartoffelsalat
1 Std. 30 Min
Griechischer Krautsalat
20 Min
Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel
25 Min
Kartoffelsalat
3u. 10min
Rosenkohlsalat mit geräucherter Gänsebrust
1 Std. 10 Min
Frühlings-Kartoffelsalat
2 godz. 55 min
Griechischer Kartoffelsalat
1 Std. 30 Min
Blumenkohlsalat
40 Min
Spinat-Tomaten-Salat
20 Min
Kartoffel-Radieschen-Salat
2 Std.
Krautsalat mit Leberkäse
25 Min