Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de garbanzos secos, remojados por 12 horas en agua
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1500 g de agua
- 65 g de hojas de espinaca fresca, baby
- ½ cdita de sal fina
- 1 cda de vinagre de vino blanco
- 1 limón verde
- 1 cda de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 752 kJ / 179 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas
1 Std. 30 Min
Lentejas marinadas
35min
Garbanzos con camote y espinacas
40min
Puré de betabel
1 Std.
Ensalada de lentejas
1 Std. 20 Min
Potaje de habas
1 Std. 30 Min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Lentejas y arroz con cebolla frita (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Sopa de garbanzos (Revithia)
1h 40min
Ensalada de alubias Texana
15 Min
Habas con costillas y embutidos de cerdo
25h
Mayonesa (vegana)
10 Min