Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 900 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de sal
- 500 g de camarones frescos
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 - 400 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 692 kJ / 166 kcal
- Białko
- 33.75 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40min
Ejotes al vapor (200-300 g) en cestillo
25min
Filetes de pescado al vapor (2-3)
25min
Calabacitas al vapor (600-800 g) en Varoma
30min
Calabacitas al vapor
25min
Zanahorias baby al vapor (700-1200 g) en Varoma
35min
Agua de sandía con chile piquín
5min
Champiñones enteros al vapor (100-300 g) en cestillo
15min
Langostinos al vapor (500 g)
20min
Piñas al vapor (500 g) en Varoma
Brak ocen
Paleta heada de mango y papaya
4h
Cuartos de pera al vapor (200-400 g) en cestillo
15min