![Camarones al vapor Camarones al vapor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E09EA352-9D0D-4A11-838F-455EB798023D/Derivates/40B882C4-953A-4FD5-9A23-890155F0D33F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 900 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de sal
- 500 g de camarones frescos
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 - 400 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 692 kJ / 166 kcal
- Białko
- 33.75 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Huevos duros (2 piezas)
20 min
Gamba blanca de Huelva cocida
35 min
Mariscada
3 Std. 30 Min
Ceviche
30 min
Sandwich Reuben de res a la parrilla
Brak ocen
Asado frío con calabacín y salsa de menta
1 Std.
Escalopas de pavo al vapor
25 min
Pescado al vapor con verduras y tintes cítricos
40 min
Champiñones enteros al vapor (100-300 g) en cestillo
15 min
Pechugas de pollo al vapor (3)
30 min
Papas o camotes al vapor (200-600 g) en cestillo
30 min
Pechugas de pollo al vapor (6)
25 min