Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón

Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porciones

Składniki

  • 1000 g de agua
  • 2 cditas de sal o al gusto
  • 250 g de arroz basmati
  • 200 g de hojas de espinaca fresca en trozos
  • 4 filetes de bacalao, frescos (aprox. 600 g)
  • 4 - 6 cáscaras de limón amarillo en tiras (solo la parte amarilla)
  • 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 10 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • ½ cdita de fécula de maíz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 739 mg
Białko 34 g
Kalorie 1938 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...