Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 volle tl komijnzaden (10 g)
- 4 volle tl korianderzaden (10 g)
- 1 ½ tl zout
- 30 g verse koriander
-
50
g verse kokosnoot, in stukken (2-3 cm)
(opcjonalnie)
lub 3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot (15 g) (opcjonalnie) - 80 g boter, in stukken
- 300 g uien, in stukken
- 2 teentjes knoflook
-
½ - ¾
tl gemalen cayennepeper
lub 1 - 2 verse groene chilipeper (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderd -
1000 - 1200
g pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
lub 1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil - 300 g linzen, groen, bruin of Puy
- 1000 g water
- 250 - 300 g rode paprika, geroosterd, ingemaakt, in grove blokjes (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (opcjonalnie)
- verse koriander, plus extra als garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1504 kJ / 358 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Gembersoep met rode paprika
50 Min
Linzensoep met spinazie
50 Min
Tomaten opgevuld met champignons en noten
1h 5min
Vegetarische bonenburger
1h 20min
Pompoen baba ganoush
35 Min
Vegan mini cheesecakes
4 Std. 30 Min
Pikante wortelbeignets met yoghurtdip
1hod. 30min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Pizza met aardappelen, eekhoorntjesbrood en verse worst
3 Std. 50 Min
Falafel met rode bieten hummus
20 Min
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min