Linzencurry en gestoomde pompoen

Linzencurry en gestoomde pompoen

4.0 3 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porties

Składniki

  • komijnzaden (10 g)
    3 volle tl
  • korianderzaden (10 g)
    4 volle tl
  • zout
    1 ½ tl
  • verse koriander
    30 g
  • verse kokosnoot (opcjonalnie) in stukken (2-3 cm)
    50 g
    3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot, (15 g)
  • boter in stukken
    80 g
  • uien in stukken
    300 g
  • teentjes knoflook
    2
  • gemalen cayennepeper
    ½ - ¾ tl
    1 - 2 verse groene chilipeper, (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderd
  • pompoen zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
    1000 - 1200 g
    1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
  • linzen groen, bruin of Puy
    300 g
  • water
    1000 g
  • rode paprika, geroosterd, ingemaakt in grove blokjes (1-2 cm)
    250 - 300 g
  • crème fraîche (opcjonalnie)
    130 g
  • verse koriander plus extra als garnituur

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 13 g
Kalorie 1504 kJ / 358 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 10.3 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...