Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uien, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 100 g wortelen, in stukken
- 100 g selderstengel, in stukken
- 20 g olijfolie
- 50 g tomatenpuree
- 150 g sojavlees, fijn
- 400 g tomatenblokjes uit blik ( ong. 2 blikken)
- 2 tl zout
- ¼ tl chilipoeder
- 1000 g courgette, in dunne stroken (vergelijkbaar met noedels, zie tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 11.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min
Gembersoep met rode paprika
50 Min
Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes
Pas d’évaluation
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30 Min
Vegan jus
40 Min
Chocolade en banaan charlotte
Pas d’évaluation
Paella met kidneybonen
55 min
Sojabolognese
40 Min
Groene pannenkoeken met ham en kaas
55 min
Baked Beans (Gebakken bonen op z’n Amerikaans)
20 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Romige Marokkaanse bonensoep
35 Min