Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
TM5 TM6

Kikkererwten flatbread met curry groenten dip

2.0 (1 ocena)

Składniki

Kikkererwten flatbread

  • 280 g kikkererwten, gedroogd
  • 200 g water
  • 50 g olijfolie, plus extra om in te vetten
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el sesamzaad

Curry groenten dip

  • 30 g olijfolie
  • ½ tl korianderzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 100 g aubergine, in blokjes (1 cm)
  • 100 g courgette, in blokjes (1 cm)
  • 80 g gehakte tomaten, uit blik
  • ½ tl zout
  • 1 el verse korianderbladeren, grof gehakt

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2011 kJ / 480 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
12.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy