Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kikkererwten flatbread
- 280 g kikkererwten, gedroogd
- 200 g water
- 50 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- ½ tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 el sesamzaad
Curry groenten dip
- 30 g olijfolie
- ½ tl korianderzaad
- ½ tl komijnzaad
- 1 tl currypoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 100 g aubergine, in blokjes (1 cm)
- 100 g courgette, in blokjes (1 cm)
- 80 g gehakte tomaten, uit blik
- ½ tl zout
- 1 el verse korianderbladeren, grof gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rogge flatbreads
Nenhuma avaliação
Chia- en quinoatortilla’s met een trio van dips
1 godz. 45 min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1h 10min
Roerbak met aubergines en kofu
Nenhuma avaliação
Ijslolly’s van watermeloen
Nenhuma avaliação
Hummus van rode biet
10 dk
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1 godz. 5 min
Vijgenmosterd
25 min
Soja-bolognese met courgette noedels
50 min
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1 Std. 35 Min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 min
Indiase groentencurry
50 min