Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 85 g olijfolie
-
½
tl gemalen cayennepeper, volgens smaak
lub ½ tl gedroogde pepervlokken, volgens smaak - 1000 g verse mosselen, in de schaal
- 200 g gehakte tomaten, uit blik of vers
- 100 g droge witte wijn
- 1 snuifje zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Mosselen in romige witte wijnsaus
45 dk
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1 godz. 5 min
Citroenijs
8h 30min
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Brak ocen
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40min
Venkelsapje
10 min
Gemarineerde paprika's
Brak ocen
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50min
Slasapje
Brak ocen
Zalm met waterkerskorst
Brak ocen
Lamslende met roze pepersaus
45 dk
Penne met mosselen
1 godz. 5 min