Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g knoflookteentjes
- 5 takjes verse rozemarijn
-
150
g sneetjes spek
lub 150 g ham -
800
g kalkoendij, ontveld, met been
lub 800 g kippenpootjes, ontveld, met been - 1 tl zout
- 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- 20 g extra vergine olijfolie (2 el)
- 1300 g water
- 600 g aardappelen, in stukken (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 min
Citroenkoekjes
Ninguna valoración
Gestoomd paaslam met groentjes
Ninguna valoración
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50min
Ijs van amarenakersen
8 Std. 10 Min
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Ninguna valoración
Groentesoep met pasta, varkensrollade met groenten, puddinkjes, muffins
Ninguna valoración
Chocoladetruffels
2 Std. 45 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Crème karamel (flan)
5h 30min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min