Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g knoflookteentjes
- 5 takjes verse rozemarijn
-
150
g sneetjes spek
lub 150 g ham -
800
g kalkoendij, ontveld, met been
lub 800 g kippenpootjes, ontveld, met been - 1 tl zout
- 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- 20 g extra vergine olijfolie (2 el)
- 1300 g water
- 600 g aardappelen, in stukken (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Sous-vide asperges en gepocheerde eieren
Brak ocen
Hollandaisesaus met rode peper en paprika
15 dk
Mexicaanse kippensoep
40 min
Chocolade en banaan charlotte
Brak ocen
Glutenvrij Focacciabrood
1h
Lamsstoofpotje
1 godz. 45 min
Chocoladetruffels
2h 45 min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1h 15 min
Soezendeeg
2 godz.
Cannelloni met spinazie en ricotta
1 godz. 30 min
Ovenschotel van aardappelen
1 godz. 30 min